Matti Villikari

Kansan edustajat

Olen kauan aikaa miettinyt sitä, mikä poliittinen liike tai puolue ajaa aidosti Suomen etua.  Tuskin täydellistä totuutta asiasta löytyy.  Täytyy siis luottaa kokemukseen ja osaamiseen.  Kun makaat leikkauspöydällä, tuskin tiedustelet, minkä poliittisen aatesuunnan kannattaja kirurgi on.  On vain pakko luottaa ammattitaitoon.    Entä taloyhtiön hallitus.   Onko puoluepoliittisella taustalla merkitystä?  Itse kannattaisin hallitukseen rakennusalan asiantuntijaa riippumatta siitä onko henkilö kokkari vai kommari.   Voiko sääennusteita laativa meteorologi tehdä ”oikeistolaisen tai vasemmistolaisen” sääennusteen?

 

Yrityksen johtoon valitaan henkilöitä, jotka tuntevat toimialan ja ymmärtävät yritystalouden perusteita.    Miten sitten  Oy Suomi  Ab:n johtoon valitaan henkilöitä?  Ovatko äänestäjät ollenkaan kiinnostuneita  ehdokkaiden osaamisesta ja taidoista vai ratkaiseeko valinnassa ehdokkaan supliikki.  Etenkin nopea replikointikyky saa paljon pisteitä.  Jos yhteisiä asioita hoidettaessa eteen tulisi tilanteita, missä päätös olisi tehtävä muutamassa sekunnissa, olisi edessä jo katastrofitilanne.  Tähänkin on sopiva kansanviisaus:  ”Älykäs selviää tilanteesta mihin viisas ei koskaan joudu” .

 

Valitsemmeko me äänestäjät edustajiamme väärin perustein.   Monet yritykset käyttävät rekrytoinnissa soveltuvuustestejä.  Onko meidän yhteinen yrityksemme, Oy Suomi Ab niin erilainen, ettei soveltuvuutta kannata testata, riittää kun on hyvä puhumaan.   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suosittelin, vaikka kyseessä ei olekaan yritys, vaan kansa, ihmiset.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Uskotko tosiaankin että poliittiset "päättäjät" päättävät ihan omin päin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hyvä Margareta, tosiaankin uskon, että poliitikot päättävät "omin päin". Jo aikoinaan presidentti Paasikivi sanoi, että kansa on tyhmää eikä se ole kyvykäs päättämään tärkeistä asioista. Millä perusteella sitten valitaan kansan edustajia. Itse olen aina yritttänyt äänestää itseäni viisaimpia.

PS. voisitko vielä saada paremman kuvan. Itse vaihdoin kuvan kun tuli palautetta lippalakista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minulla taas on se käsitys, että poliitikot ovat lähinnä pelkkiä sätkynukkeja joille sanatkin laitetaan suuhun. Todellinen valtasuhde on raha.
Ei minulla ole montakaan kuva itsestäni, tämä on ihan riittävän hyvä.

Toimituksen poiminnat