Matti Villikari

Valinnan vapaus

 Kummalliset vaalit

meillä Suomessa  on aina saanut mennä äänestämään vapaasti.  Ilmari Kiannon ”Punaista Viivaakin” sai äänestää vapaasti.  Nyt Ukrainan kansalaisilta viedään väkivaltaisesti vaalioikeus.  Miksi ja kuka.  Toivottavasti vapaus voittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Uutisten ja Kanervan kommentoinnin mukaan se ei näytä olevan mahdollista. Venäjämieliset tulevat sen vapaan äänestämisen idässä estämään. Se on sääli ja demokratian tappio koko kansalle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sini, vaikka toivon, että vapaus voittaa, silti "vapaus" on monikäsitteinen termi. Kenen kannalta? Riittääkö 90/10? Ja miten niiden 10 osalta pitäisi tehdä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vaikka kuinka yrittää ymmärtää Ukrainan venäläisen vähemmistön näkökulmaa, vapaiden vaalien estäminen ei ole hyväksyttää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä tarkoitan että Ukrainan kansaa ei enää mikään estä rakentamasta maataan separatistit senkun hidastelevat ja sabotoivat mutta eivät voita sillä mitään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sini, jos olet vielä koskaan käynyt äänestämässä Suomessa, montako kertaa olet havainnut äänestystyspaikoilla vihreäpukuisia rynnäkkökivääreillä varustustettuja henkilöitä varmistamassa oikeaa äänestystystulosta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin voi sanoa että olemme suorastaan poispilattuja demokratialla mutta meidänkin maamme itsenäisyyyden alku oli verinen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari
Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tässä vähän faktaa Kiovan kaapparihallinnon tekosista ja kuka sabotoi vaaleja ja Ukrainan kansan vapautta.

Ukrainan kommunistisen puolueen (CPU) puheenjohtaja Petr Simonenko joutui vetäytymään presidentin vaalista sen jälkeen, kun hänet oli pahoinpidelty ja hänen kotinsa oli poltettu.

Punaisia lippuja ja patsaita on revitty alas, riippumatta siitä, ovatko ne kommunistisen puolueen tai muun vasemmiston symboleja.

Kiovan oikeistovallankaappauksen jälkeen CPU ja kommunistit ovat kärsineet avoimesta ja julmasta äärioikeiston harjoittamasta vainosta. Kaikki on tapahtunut kaapparihallinnon suojeluksessa.

Uusnatsit ovat vallanneet ja ryöstäneet CPU:n puoluetoimistoja Kiovassa ja miehittäneet puolueen keskuskomitean rakennuksen. Uusnatsit saivat käsiinsä puolueen jäsenien ja kannattajien henkilötietoja, julkaisivat niitä sosiaalisessa mediassa ja vaativat väkivaltaa ja kostotoimia ihmisiä vastaan.

Kommunistien toimistot ovat kokeneet saman kohtalon Länsi-Ukrainan Rovnossa, Lutskissa ja muissa kaupungeissa. Useita kommunistisen nuorisoliiton jäseniä on siepattu ja kadonnut jäljettömiin.

Myös Keski-Ukrainan kaupungeissa oikeiston asemiehet ovat rikkoneet CPU:n toimistoja. Asemiehet on koottu uusnatseista sekä Oikea Sektori (Right Sector) ja Vapaus (Svoboda) puolueiden militanteista. Siis samoista voimista, jotka riehuivat Kiovan Maidan-aukiolla.

Kun ETY-järjestön edustajat vitkuttelun jälkeen pyysivät uusnatseja ja äärioikeistolaisia poistumaan CPU:n keskuskomitean rakennuksesta, se yksinkertaisesti poltettiin. Polttomalli oli sama kuin puolueen puheenjohtaja Simonenkon kodin tuhopoltossa.

Kun Ukrainan armeijan suuri enemmistö ei suostunut hyökkäämään Itä-Ukrainaan, Kiovan kaapparihallinto masinoi armeijan rinnalle vapaaehtoisia suojeluskuntajoukkoja sekä uusnatsien ja äärioikeistolaisten kansalliskaarteja, jotka nyt hyökkäävät omiaan vastaan Ukrainan itä- ja eteläosissa.

Kommunistisen puolueen kansanedustajat ovat joutuneet Ukrainan parlamentissa (Rada) väkivallan ja laittoman erottamisen kohteiksi. Kansanedustajien kimppuun ovat hyökänneet Svobodan ja Batkivshchynan kansanedustajat sekä EU:n palkkaamat "toimittajat".

Kansanedustajilta on evätty puheoikeus ja parlamentin oikeistojohto on esittänyt CPU:n ja kommunistien toiminnan kieltämistä sekä omaisuuden takavarikointia.

Ukrainan yleinen syyttäjävirasto, jota käskyttää Right Sector, Svoboda ja Ukrainan salainen poliisi (SBU), on jo alkanut työstää lainsäädäntöä kieltää CPU ja tehdä rikolliseksi sen aatteellinen työ.

Kun oikeiston kaappaama parlamentti karkotti väkivaltaisesti CPU kansanedustajia istuntosalista ja kielsi heiltä perustuslaillisen oikeuden osallistua parlamenttityöhön, protestoi iso osa kansanedustajia menettelyä. Esimerkiksi kymmenet Alueiden puolueen kansanedustajat kehottivat kollegoitaan eroamaan ja pidättäytymään oikeiston järjestämän demokratian vastaisen farssin tukemisesta.

On selvää, että Ukraina on hajoamassa oikeistovoimien ja uusnatsien vallankaappaukseen, jota USA, EU ja NATO ovat tukeneet, rahoittaneet ja avustaneet salaisilla sotilasoperaatioilla. Ne aloittivat veriseksi muuttuneen sisällissodan Ukrainan kansaa vastaan.

On surullista, että täälläkin kommentoivat julistavat suureen ääneen Ukrainan vapautta ja äänioikeutta, kun niitä samaan aikaan EU:n avustuksella poljetaan maahan .

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiitos Rauno fakta-pläjäyksestä. Tämä tuli selväksi. Faktaa on siis se, että uusnatsit estävät Itä-Ukrainassa venäjämielisiä kansalaisia äänestämästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä vastaus tai tarkennuskysymys

Toimituksen poiminnat