Matti Villikari

Antti Rinteellä näytön paikka

Antti Rinne on lähes joka haastattelussa toistanut pyrkivänsä saamaan talouskasvua ja uusia työpaikkoja.  Tavoite on oikein hyvä.  Millä keinoin noihin tavoitteisiin päästään?  Rinne on esittänyt mm.työpaikkojen lisäämiseksi  homekoulujen korjaamista, teiden, rautateiden ym. yhteiskunnan infran ja omaisuuden korjausta.  Tämä kaikki on tarpeellista mutta näin ei kovin paljoa saada aikaan.  Mitään  Rinne ei ole esittänyt yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.  Tämän on tietenkin ymmärrettävää entiseltä ay-pomolta.  Uusi rooli edellyttää taloustilanteen tarkastelua Suomen kansantalouden kannalta eikä vain jäsenkunnan edunvalvontaa.  Nyt Antti Rinteellä on valtiovarainministerinä näytön paikka.  Toivottavasti hän onnistuu tehtävässään.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Suhtauduin Rinteen valintaan aika negatiivisesti mutta uskon, että jos hän saa hyvät tavoitteensa toteutettua, siitä on hyötyä Suomelle. Koulujen homekorjaus on äärimmäisen tärkeää koska meillä ei ole varaa altistaa lapsiamme ja nuoria homeelle ja pilata heidän terveyttään. He ovat se tulevaisuuden työvoima, jonka avulla Suomen tulee selvitä eteenpäin. Infran rapistuminen on iso ongelma koska merkittävä osa Suomen kilpailukyvystä perustuu toimivaan infraan. Nyt on liian monta vuotta säästetty väärästä paikasta.

Toivon myös erittäin hyvää menestystä Antti Rinteelle vaativassa tehtävässään.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Jos vaikka lopetetaan yritystuet ja osa tästä rahasta käytetään palkan sivukulujen alentamiseen ja loput esim. Infran parantamiseen ja vielä siten, että kilpailutuksessa painotetaan myös muita asioita kun halpahinta esim. tietty Lähialue vaatimus niin silloin sitä työtä tänne saadaan aikaiseksi. Vastaavia muita kohdustuksia on myös mahdollista tehdä. Kokoa homma on kiinni vain halusta ja tahdosta, valtaa pitäisi olla, siis valtiovarainministerillä.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Odotan innolla kuulemaan Antti Rinteen vastineen tähän juuri tulleeseen uutiseen.

Anger as European Commission asks British taxpayers for an extra £500m

The European Commission accused of "living on a different planet" after asking for a £3.8 billion cash-increase to EU budget

The EU executive, which oversees European spending, has demanded an extra £3.8bn in cash from national governments to pay for costs - including £200 million extra help to Ukraine. The rest of the money will be spent on youth employment projects and regional policy.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/e...

Toimituksen poiminnat