Matti Villikari

Viides kolonna

Tälle keskustelupastalle on pesiytynyt suuri joukko Venäjän etujen puolustajia.  Heidän mielestään Venäjän etu käy aina Suomen edun yli.  Heidän mielestään Suomella ei voi, eikä saa olla sellaisia etuja, jotka ovat pelkästään Suomen kannalta välttämättömiä.  Monella tavoin he nolaavat, nimittelevät vähä-älyisiksi niitä, jotka kirjoittavat, että Suomi on itsenäinen, suvereeni valtio, joka ajaa omia etujaan.

 

Totta kai on ymmärrettävää, että kun asuu karhun naapurissa, eikä omista muuta kuin jousipyssyn, kannattaa pitää pientä ääntä.  Jos olisi tarjolla parempaa arsenaalia, sitä kannattaisi todella ottaa vastaan.

 

Karhukin on oppinut väistämään ihmistä, eikä aseistetun ihmisen tarvitse pelätä edes nukkuvaa karhua.  Nyt tämän viidennen kolonnan porukka ehdottaa, että ”näytellään kuollutta” niin ehkä saadaan olla rauhassa ja karhu mallastaa miten vaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tälle keskustelupastalle on pesiytynyt suuri joukko Venäjän etujen puolustajia."

- Nimeä heidät.

Markku Laaksonen

Miksi nimetä, "putin-loverit" ilmenenevät kirjoituksistaan heti. Tarinat ovat huvittavan yksipuolisia, naivin ylistäviä parhaaseen vanhaan
"näin naapurissa"-tyyliin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Voisin toki kertoa muutaman nimen, mutta en sitä tee. Sen sijaan kysyn, etkö sitten tunnista heitä kirjoitusten perusteella?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Yhdessä asiassa haluan puolustaa Venäjän etua, vastoin hallituksemme linjauksia. Pakkoruotsin sijasta olisi parempi lukea vapaaehtoista venäjää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Venäjää opiskellaan kai jos se Suomen etu. Ihmeellistä ajattelua.

Martti Laines

Nykyaikaista venäläistä suurvaltapolitiikkaa on pyrkiä vaikuttamaan mielipiteeseen omien rajojen ulkopuolella osallistumalla sosiaaliseen mediaan ja keskustelupalstoille.

Epäilemättä sitä varten on palkattuakin väkeä. Miksi ei olisi, koska onhan Venäjällä on pitkät perinteet propagandatoiminnasta. Ja ammattikommentoijakomppanian ruplakulut ovat Venäjän armeijan budjetissa mahdolliseen hyötyyn nähden pienet.

Näitä venäjän some-taistelijoita näyttäisi olevan tälläkin palstalla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Missä "palkkaputiniksi" voisi ilmoittautua. Minulla on aika pieni eläke.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Voisi olla hyvä lisätienesti ilmoittautua palkkaputiniksi ja sitten vetää sopivan bäckmanlaisesti överiksi. Saisi rahat Venäjältä ja samalla liioittelulla vahingoittaisi Venäjän intressejä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kysy meidän armaalta dosentiltamme! Hän tietää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Karhua ei tarvitse pelätä asettakaan, mutta ihmiset voivat olla vaarallisia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Matti Villikari 29.8.2014 15:11
Älä hyvä mies ilmottauvvu. Ne eivät päästä ikinä irti, käyvät vielä vuosikymmenten jälkeen pelottelemassa ja uhkailemassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiitos Erkki neuvosta, en ilomottauvu, kituuttelen enne vaikka silakalla.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Tälle keskustelupastalle on pesiytynyt suuri joukko Venäjän etujen puolustajia"

Tämä on melkoisen törkeä väite, sillä että vastustaa Suomen liittämistä Natoon ei ole mitään Venäjän suosimista.

Kyse on maamme sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden kannattamista. Oman valtiomme etua, joka käytännössä on pysytellä irti KAIKISTA suurvaltojen rähinöistä.

Suomen kannalta parasta on olla "neutraalivaltio", emme ole kenenkään puolella, emmekä ketään vastaan.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Willis: "Tälle keskustelupastalle on pesiytynyt suuri joukko Venäjän etujen puolustajia"

Timo Nenonen: Tämä on melkoisen törkeä väite, sillä että vastustaa Suomen liittämistä Natoon ei ole mitään Venäjän suosimista.

Matti on minun purjehduskaverini ja pitää todeta, että myös minä pidän tuo väite varsin mustavalkoisena ja vihjailevana. Ehkä hän tarkoitti safkalaisia, mene ja tiedä. Monet lukijat ovat varmaan huomanneet, etten aja Venäjän etuja ollenkaan, vaikka yritänkin ymmärtää hyvin kulmikasta naapuriamme. Näin tekee esimerkiksi ihailemani Keijo Korhonenkin, joka ajattelee ennen kaikkea Suomen etua. Naapuri on ja tulee aina olemaan Venäjä, halusimme tai emme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin sä et kai ollut mitä blogissa tsrkoitettiin. Ammattipitinistit ovat koneellisia eivätkä välitä olla keskustelua ylläpitäviä. Propaganda on inttämistä ja toistoa ja ohipuhumista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Timo, olen täysyin samaa mieltä siitä, että etumme on pysyä erossa KAIKISTA suurvaltojen välisistä rähinöistä.

Erimieltä olen siitä että "neutraalivaltiona" voisimme pysytellä erossa mahdollisista suurvaltojen välisistä kriiseistä. Se ei valitettavasti toimi. Pienen mielipidettä ei kysellä kun on suurten eduista kysymys.

Arto Heikinaro

No, onhan meillä Sveitsi. Sveitsikö sitten ei voi pysyä puolueettomana ja neutraalina valtiona tulevissa kriiseissä. Sveitsiläiset ovat eri mieltä.

Ongelma lienee se, että keskusteluissa on paljon NATO-intoilijoita joille vain NATO merkitsee kaikkea "allah NATO". NATO-intoilijan standartiprofiiliin ei kuulu Suomen omien puolustusvoimien kohentaminen ja voimistaminen. NATO-intoilijat kuvittelevat, että kun ollaan NATOssa niin voidaan ulkoistaa oma puolustus tuolle organisaatiolle.

Niitä jotka haluavat ensisijaisesti saada oman maan puolustuksen kuntoon pidetään yleensä NATO vastustajina kun eivät automaattisesti kumarra NATOn suuntaan. Minäkin kannatan NATOa mutta vain sillä edellytyksellä, että ensin lisätään Suomen omien puolustusvoimien määrärahoja 700 milj. eurolla vuodessa ja rahat otetaan EU nettomaksuosuutta pienentämällä ja maahanmuutosta. Toisekseen, vaikka kannatan NATOa niin siitä huolimatta yrittäjänä ja laajan yrittäjäsuvun jäsenenä edellytän, että Suomi säilyttää hyvät suhteet Venäjään, valtavaan naapuriin joka nyt meillä on.

Eli jos on NATO kriittinen, se ei merkitse sitä, että on NATO vastainen tai putinisti. Mutta jos on NATO-intoilija, on isänmaan, Suomen, vastainen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #23

Nyt osuit tosiaan asian ytimeen "Eli jos on NATO kriittinen, se ei merkitse sitä, että on NATO vastainen tai putinisti. Mutta jos on NATO-intoilija, on isänmaan, Suomen, vastainen."

Tässä on koko viisaus Natosta. Tosi kurjaa, että vain 57 % suomalaisista on Nato-kriittisiä ja isänmaallisia. Loput, niinkuin kokoomuskin,on epäisänmaallisia.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Muuten hyvä, mutta kerro ihmeessä Timo, miten me voisimme pysyä erossa suurvaltojen rähinöistä.

Jos vaikkapa Venäjän ja Naton välille tulisi isompaa kärhämää ei Venäjällä ole muuta mahdollisuutta kuin miehitää Baltia ja vähintään Etelä-Suomi. Venäjän itresesseissä on ensisijaisesti Kronstadtin Itämeren laivaston suojaaminen ja toissijaisesti Pietarin kaupungin suojaaminen. Venäjälle ei tule riittämään se että ilmatorjunta toimii kannakselta tai Viron rajalla vaan se tulee siirtää ulommas.

Luonnollisesti voimme säilyttää oman sotilaallisen liittoutumattomuutemme mutta silloin joudumme torjumaan Venäjän uhan aivan itsenäisesti.

Isossa kriisissä Venäjää ei kiinnosta Suomen liittoutumattomuus vaan ainoastaan oman alueensa suojaaminen ja parhaiten tuo suojaaminen tapahtuu ulottamalla ilmatorjunnan ulommas Pietarista.

Ainoa kysymys mihin meidän tulee vastata on se että haluammeko torjua mahdollisessa kriisitilanteessa Venäjän invaasion yksin, vai Naton ilmatuen alla. Maajoukkoja Nato ei lähetä avuksemme, sen saamme hoitaa aivan yksin.

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Sattumoisin kirjoitin suunnilleen tämän blogin ilmestymisen aikoihin erääseen toiseen (Ukrainan tapahtuvia) käsittelevään blogiin kommentin, jossa mainitsin viidennen kolonnan aktiivisuudesta näillä palstoilla. Muistutin myös Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjän, USAn ja Iso-Britannian sopineen takaavansa Ukrainan koskemattomuuden vastineeksi ydinaseista luopumisesta, sekä kokemuksestamme, kuinka venäläisten kanssa tehtyihin sopimuksiin ei voi luottaa. Kommenttini on kuitenkin poistettu, ilmeisesti johonkin kalahti.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Onko asiat niin että et saa olla mitään muuta mieltä asioista kuin virallinen hesari ja yle. Joka ei suoraan niele noiden yhden totuuden sanomaa on jokin aliarvoinen hylkiö milloin putinisti, rasisti, natsi jne.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilmari, tottakai tunnistan asiallisen keskustelun Suomen puolustuspolitiikasta. Se, että vastakkainen mielipide noteerataan vähä-älyiseksi, ei ole kovin fiksua. Tämä on tietenkin mustavalkoista ja vihjailevaa mutta tarkoitukseni on pelkästään se, että Suomen puolustusratkaisuista keskusteltaisiin Suomen näkövinkkelistä ja vallitsevaan tilanteeseen nojautuen. Mainitsit safkalaiset, jotka eivät varmaankaan aja Suomen etua.

On aika puuduttavaa lukea jatkuvasti perusteita, joissa viitataan Paasikiven-Kekkosen linjaan. Nyt on toinen aika.

Paras ratkaisu ei ole aina se, ettei tehdä mitään, vaikka ympäristö muuttuu. Tiedät sen Ilmari purjehtijana varsin hyvin.

Tiedät myös, mikä on kapteenin vastuu. Kun on tiukka tilanne, hyvä kapteeni tekee päätöksiä, eikä siirrä vastuuta miehistölle, jolla ei ole edes kaikkia päätökseen tarvittavia tietoja. Toivottavasti Suomi-laivalla on hyvä kapteeni.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Kiitos vastauksesta ja vapautuksesta. "Toivottavasti Suomi-laivalla on hyvä kapteeni". Valitettavasti juuri nyt ei siltä vaikuta...mutta kipparit vaihtuu (paitsi Venäjällä). Suomen kippari on nykyisin etenkin pääministeri.

Koska itänaapurimme on jo pysyy samana (ja välillä myös arvaamattomana) niin Paasikiven puuduttava oppi pysyy aina yhä ajankohtaisena, hamaan tulevaisuuteemme asti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Joo, Ilmari, puolustusasioissa meillä on kipparina S.Niinistö. Hänellä on niin paljon sellaista tietoa ja osaamista mitä meillä täällä "miehistössä" ei ole. Minä ainakin luotan kippariin. Voi tietenkin olla, että kippari silloin tällöin lukee meidänkin kirjoituksia ja hyvä niin.

Arto Heikinaro

Huomasin Matti, että olet purjeveneellä S/Y MERIALLA kiertänyt Suomen Venäjän kautta. Niin minäkin olen tehnyt vuonna 2001 Fiskarsin Big Busterilla, yksin.

Minäkin purjehtinut vuodesta 1959 (9 vanhana aloitin) omalla veneellä. Eka vene oli Göteborgin Eka ja Vaasan Merenkyntäjillä jäsen tuolloin. Koko ikä kilpailtu eri luokissa SM, PM, EM ja MM tasolla ja matkaseilattu kaikilla maailman merillä. Toki veneet on vaihtunu vuosien saatossa.

Mutta Matti, perusasia ei muutu, meillä on Venäjä naapurina ja pysyy. Ja sekin on perusasia, että meidän suurimmat potentiaalisen markkinat joilla Suomen hyvinvointi luodaan on Venäjällä. Senpä vuoksi ei kannata polttaa siltoja Venäjän suuntaan. Se ei ole Suomen ongelma jos NATO ei osaa ylläpitää suhteita Venäjään. Meidän ei pidä liittyä sellaiseen sakkiin joka vain räyhää Venäjälle. Ja mikä on loppujen lopuksi NATO. Se ei ole enää sitä miksi se aikoinaan luotiin.

No, NATOn tekee lisäksi ajankohtaiseksi se, että Turkki on eroamassa NATOsta. USA kun on mennyt mokaamaan lähi-Idässäkin tukemalla Turkin vihollisia asetoimituksin ja sotilaskoulutuksella.

Mutta mielenkiintoisia aikoja eletään. Ja minä ainakin NATO kannattajana (varauksin) luen myös kaikkia venäläisiä medioita. Tunne vihollisesi. Ja ennen kaikkea, tunne NATO joka ei ole sitä miksi sitä kuvitellaan.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Arto, kappas, sehän meidät yhdistää: sinä busterilla, Matti s/y "Merialla":lla ja minä s/y "Ilmatar":illa. Williksen eli Matin kanssa tehtiin se kierros vuonna 2004.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #30

Juupajuu, terveisiä vaan sinulle Ilmari ympäripurjehduksen 10-vuotisjuhlasta.

Mutta Ilmari, tunnustan ihan reilusti, että olet voitolla tässä kisassa 10-1 peliteorian mukaan. Nimittäin, jos Sinun pahin skenaariosi toteutuu jatkat purjehdusta, mutta jos minun pahin skenaarioni toteutuu, en jatka purjehdusta, tuskin edes hengittämistä, sen verran olen merkitty mies.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Itse olen hyvinkin yllättynyt siitä, kuinka lukuisa joukko todellisuudetajunsa menettäneitä hörhöjä on ilmaantunut puolustamaan Putinin Venäjän toimia. Näyttää siltä, että yhteiskunnassamme on paljon katkeroitunutta, jollain tavalla syrjäytynyttä porukkaa, joka sitten purkaa omaa katkeruuttaa yhteiskuntaamme tällä aika irvokkaaksi käyvällä tavalla.

Nämäkin väitteet, että Maleysia-Airlinen lentokoneen olisi ukrainalainen hävittäjä ampunut alas ilmensivät pohjimmiltaan irtautumista yhteiskunnasamme.

Ehkä vika on myös meissä, kun emme edes suostu oikein keskustelemaan näiden ihmisten kanssa. Ehkä on niin, että näistä syrjäytyneistä kukaan ei oikeasti välitä?

Arto Heikinaro

Joo Mikko, mielenkiintoista, että tuosta Malesialaiskoneesta on nyt vaiettu täysin. Sekin on mielenkiintoista, että nimen omaan amerikkalaiset lähteet alkoivat kertoa siitä, että koneen tiputti Ukrainalainen hävittäjä. Sitten yht'äkkiä mitään sateliitti tietoa ei löydy jatkuvan seurannan alla olevalta alueelta, ja nyt on Ukrainan viranomainen kadottanut kaikki lennonjohto tiedot, nauhoitteet ja paljon muuta hämärää on ilmaantunut.

Vaikka olen NATOn kannattaja (varauksin) ja kokoomuksen jäsen, niin olen aivan varma siitä, että tuon matkustajakoneen tiputti Ukraina. Enkä pidä itseäni syrjäytyneenä vaan monissa riennoissa mukana olevana erittäin kielitaitoisena henkilönä ja tutkin kaikkia maailman medioita enkä usko YLE:n enkä HS:n sanomisiin.

Niin ja minulla on monia ystäviä ilmailuharrastuksen piirissä jotka kaikki ovat vakuuttuneita, että Malesialaiskoneen tiputti Ukraina. Eivätkä hekään ole syrjäytyneet. Sen sijaan tiedän muutamia syrjäytyneitä jotka uskovat YLEn antiin eli siihen, että Malesialaiskoneen tiputti separatistit.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Ukrainalaisesta hävittäjästä alkoi puhumaan RT, ei USA.

Satelliittitietoa ei voi löytyä 17.7. Pilvistä. Ainoataan TI-kuva voisi olla, mutta sen erottelukyky lienee suurin salaisuus aseteknologiassa. Ei siis tule näkymään.

Ukraina ei ole kadottanut mitään, vaan tallenteet on Hollannissa. Ne tulee aikanaan julki, jos tulee. Niitä ei ole pakko julkistaa, mikä on sovittu ICAON säännöissä. Aina ei julkisteta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Iso selitys tarvitaan miksi puolueettomia Etyi tarkastajia ei päästetty paikalle heti.

tästä seuraa kaksi olettamaa:

1. separaristit ovat syyllisiä

2. separatisti ovat syyttömiä ja tosi tyhmiä, sillä jos he olisivat syyttömiä, miksi tuhota todistusaineistoa ja miksi estää tarkastajien pääsy, jotka todistaisivat että he ovat syyttömiä?

Maailmassa on niin monta ihmeellistä asiaa. Valitkaa nyt sitten syyllisyyden ja tyhmyyden väliltä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mikko, mitä suurempi valhe, sen helpommin se uppoaa. Miksi, siksi ettei kukaan järjellinen niin järjetöntä voi väittää, siis väitteen täytyy olla tosi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Sotilaiden äidit kutsui Ukrainan tilannetta hyökkäykseksi

Järjestö pyysi Putinia tuomaan sotilaat kotiin – lisättiin ulkomaiseksi agentiksi

http://www.hs.fi/ulkomaat/J%C3%A4rjest%C3%B6+pyysi...

Käyttäjän saritenhunen kuva
sari tenhunen

Minusta on ollut opettavaista ja innostavaakin lukea erinäkökulmia esilletuovia blogeja ja kommentteja. En itse ole havainnut blogeja tai kommentteja, joissa Venäjän etu ajaisi Suomen edun ohi. Kyllä nekin kommentoijat, jotka pyrkivät ymmärtämään Venäjän toimia ja asettamaan Ukrainan kriisin laajempaan viitekehykseen pohtivat asioita nimenomaan Suomen edun kannalta. Eikö meille kaikille isänmaan etu ole tärkeintä, niin ainakin toivoisi. Monia varmasti askarruttaa miten Suomelle käy EU:ssa, olemmeko vähitellen menettämässä itsenäisyyttämme ja katoamassa kansakuntana. Venäjän etujen huomioon ottaminen on viisasta kun luodaan oma toiminta strategia. Useat kirjoittajat näkevät, että karhuja on useampia, eivätkä halua karhujen taistelutantereeksi - siinä voi tulla syödyksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Joopa joo.

Tälle keskustelupastalle on pesiytynyt suuri joukko niitä, joiden mielestä kritiikki länsimedian Ukraina-uutisointia kohtaan merkitsee Kremlin äänitorvena olemista.

Hämmästyttää tämä meikäläinen yksisilmäisyys, joka alkaa vetää vertoja venäläiseen mediauskovaisuuteen ja niihin, jotka pitävät venäjän tiedotuksen kristisoijia CIA:n agentteina.

Eikö teihin paukapäihin saa mitenkään iskostettua, että on olemassa muuutakin kuin sokea usko Venäjään tai sokea usko EU/USAan?

Esimerkiksi sellainen mediassa kummajaiseksi muuttunut ilmiö kuin totuus. Ja se ei ainakaan tässä Ukraina-asiassa löydy kummankaan osapuolen valtamediasta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hyvä Mark, ei sitten muuta kuin uutta totuutta etsimään. Kuka löytää sen ensin? Mistä muuten Mark tiedät, ettei sitä totuutta olisi jo löytynyt? No jaa, totuus, unohdetaan koko juttu....

Niko Sillanpää

Kaikkia blogissasi mainitsemia, lopulta varsin heterogeenisiä tahoja yhdistää patologinen viha Yhdysvaltoja kohtaan.

Näissä tahoissa on erottavissa kolme ryhmää:

1) laitavasemmistolaiset

2) anti-EU arvokonservatiivit ja nationalistit

3) ideologiset (ja/tai henkilökohtaisen hyödyn kannalta inhorealistiset) putinistit

Eli tällä palstalla ryhmää 1) edustavat tänne yllättävän runsaslukuisina "ajatuksiaan" rustailevat kommunistimuumiot ja sosialistit, ryhmää 2) edustavat monet persut ym. näitä lähellä olevat "unohdetun kansan" kaunaliikkeet (joista joillakin on jopa puolueen status) ja ryhmää 3) Bäckman ja kumppanit ym. Kremlin kätyrit.

Kuten yllä näkyy, heidän lempisanojaan on "kriittinen". Mitään itsekritiikkiä tosin heiltä on turha odottaa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Minäpoika pidän Yhdysvalloista ja Obamasta.

Niko Sillanpää

Onneksi seuraava presidentti on GOP:n.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juu, Ilmari, meidän ympäripurjehduksen luotsi, Mikhail Chubsuk, eli Mikko oli miehistä parhain. Hän oli kaveri parhaasta päästä. Lähetin Mikolle kutsun ympäripurjehduksen 10-vuotistapahtumaan, mutta en saanut mitään vastausta.

Oman kokemukseni mukaan venäläiset ihmiset ovat ihania, ystävällisiä, taiteellisia ja vaikka mitä. Sitten kun kohtaa viranomaisen, ne ovat ihan p..seestä. Kai muistat minun Lasren konjakkipullon korkki-jutun. Maassa maan tavalla.

Sorry nyt vaan teille kun tämä meni vähän jäsentenväliseksi, mutta tulkoon nyt tiedoksi täältäkin, että Ilmari tekee juuri sitä työtä, millä voidaan yhdistää meidän kansoja toimimaan rauhanomaisesti yhteistyössä. Valitettavasti johtoporukka ei tiedä mitä ruohonjuurella tapahtuu.

Niko Sillanpää

Jaa, mainittakoon vielä neljäntenä ryhmänä omaa häntäänsä nostamaan pyrkivät poliittiset fossiilit, joiden motiivi on lähinnä itsetehostaminen. Näillä ei ole välttämättä rajatilatasoista vihaa Yhdysvaltoja kohtaan.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Kiinnostava tuttavuus, tämä Niko: lokeroinnin miehiä näköjään. Odotan edelleen hänen ensimmäistä, ikiomaa blogiansa.

Niko Sillanpää

Ymmärrän kyllä, että olisi avarakatseisempaa ihan vain vihata Yhdysvaltoja (ja toki myös Israelia).

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sovitaan sitten seuraavaa, kun venäjän taistelukopterit ja hävittäjät ottavat Ukrainen ilmatilan haltuun, Venäjän puolustajat ovat todellinen 5 tai 7 kolonna. venäjä on oman valehtelun vannki ja ilmaherruuden saaminen on mahdotonta ilman massiivista rynnistystä maahan. Liian moni venäläinen palaa kamazin tiloissa takaisin venäjän multiin ja voiton saavuttaminen on melkein mahdotonta. Esim Israel olisi hoitanut omilla doktriineillaan alle viikossa separaattorit. Satelliittikuvista päätellen ei olisi tarvinnut koputella vaan astua suoraan sisälle. Onko tämä varsovanliiton kompetenssi vain mielikuva todellisuuden sijaan, uskomattoman saamatonta joka tapauksessa. Ennustan helikoptereita 2 viikon sisään ja sitten se on sotaa Lavrovin tai Putinin höpöttelyistä välittämättä.

Toimituksen poiminnat