Matti Villikari

Boris Nemtsovin murha

  • johtajan muodonmuutos
    johtajan muodonmuutos

Asia on loppuun käsitelty.

https://yle.fi/uutiset/3-9697417

 

Viisi miestä tuomittu Boris Nemtsovin murhasta – opposition mielestä tutkinta oli puutteellinen

Murhasta tuomitut tšetšeenit olivat oikeuden mukaan saaneet noin 220 000 euron palkkion murhasta

Boris Nemtsov

29.6.2017 klo 16:38

Poliiseja, tuomitut lasiseinäisen kopin sisällä.

Oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhasta tuomitut olivat läsnä oikeuden istunnossa tiistaina.Sergei Chirikov / EPA

Simo Ortamo

Jaa artikkeli Facebookissa4

Jaa artikkeli Twitterissä

Venäläinen valamiehistö on todennut viisi miestä syyllisiksi oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhaan. Yksi miehistä tuomittiin Nemtsovin murhasta ja muut neljä avunannosta murhaan.

Murhasta tuomittu Zaur Dadajev oli toiminut aiemmin Tšetšenian johtajan Ramzan Kadyrovin turvallisuusjoukoissa. Kaikki tuomitut ovat kotoisin Tšetšeniasta.

Oikeuden mukaan miehille oli luvattu murhasta 15 miljoonan ruplan eli noin 220 000 euron palkkio.

Tunnettu oppositiojohtaja Boris Nemtsov ammuttiin keväällä 2015, kun hän oli ylittämässä siltaa aivan Kremlin tuntumassa Moskovassa.

Oikeuden mukaan poliisi etsii Ruslan Muhudinovia, jota epäillään murhan järjestämisestä. Oppositio on arvostellut tutkintaa, joka ei ulottunut korkeisiin tšetšeeniviranomaisiin tai itse Ramzan Kadyroviin.

Lue myös toimittaja Erkka Mikkosen analyysi Nemtsovin murhan vuosipäivän mielenosoituksista: Murhattu Nemtsov yhdisti Putinin vastustajat yhdeksi päiväksi

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Toi sun Yle linkki on viallinen. Ota : pois perästä...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Niinpä näyttää olevan. Kiitos Riku huomautuksesta. Kuten huomaat, juttu on pelkkä kopio, mutta halusin sen tänne kommentteja varten. Mitä mieltä itse olet tuomiosta?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mä en oikein osaa kantaa tuohon tuomioon. Pitäis jaksaa / pystyä syventyä enemmän tohon aiheeseen.

Käsitykseni on että vaikka Nemtsov oli tunnettu oppositiopoliitikko, kannatuksensa ei kuitenkaan ollut millään tavalla uhka Putinille. Monissa kirjoituksissa olen ollut havaitsevinani että Nemtsovin murhan taustojen vihjataan johtuvan tavalla toisella voimakkaasta Putinin kritisoimisesta, eli ikäänkuin Putin olisi jollaintapaa murhan taustalla.. En osaa sanoa. Mahdollista kai, mutta oisko kuitenkaan todennäköistä. Ei ehkä.

Enkä tiedä yhtään millä motiivilla nämä "korkeat tšetšeeniviranomaiset" tai "itse Ramzan Kadyrov" tai muut olisivat murhan taustalla. En tiedä mitään Ruslan Muhudinovista jota poliisiviranomaiset ilmeisesti etsivät murhan järjestämisestä...

Jos aiheesta on jollain joku asiallinen "salaliittoteoria" olemassa joka nivoo nämä kaikki henkilöt ja taustavaikuttimet yhteen niin lukisin mieluusti.

Noista Venäjän jutuista kun saa niin heikosti mitään tietoa..

Poroshenkon mukaan Nemtsov oli aikeissa julkistaa "vakuuttavaa tietoa Venäjän osallisuudesta sotatoimiin Itä-Ukrainassa". Noh, Poroshenkoa ei tässä yhteydessä voi pitää mitenkään luotettavana lähteenä kyseiselle tiedolle..

Sellaisiakin ajatuksia on heitetty ilmoille, että Nemtsov murhattiin ulkomaisten tiedustelupalveluiden toimesta, tarkoituksena vierittää syy vihjailemalla Putinin niskoille ja aikaan saada Venäjää horjuttavaa sisäistä kuohuntaa.. Teoria tuokin. En tiedä miten vakavasti otettava. Tuntuu vähän etäiseltä..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuomio on jota kuinkin kopio Anna Polikovskajan murhan jälkimainingeista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Oikeuden mukaan miehille oli luvattu murhasta 15 miljoonan ruplan eli noin 220 000 euron palkkio."

Erikoista tässä on se, että tiedetään palkkion määrä, mutta ei tiedetä sitä, kuka sen lupasi, eikä se tunnu oikeutta kiinnostavankaan.

Länsimaiseen oikeuskäytäntöön näyttää olevan vielä matkaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tshetshenit ovat antaneet mainion syntipukin kaikkiin murhiin, joissa uhreina ovat hallitukselle epämiellyttävät henkilöt. Jopa sellaisten murhien kohdalla, joiden uhrit ovat kunnostautuneet tshetshenien oikeuksien puolestapuhujina.

Toimituksen poiminnat