Matti Villikari

Suomalaisten älykkyys on tutkitusti maailman parasta

Suomalaisten viisain (?) enemmistö on sitä mieltä, että ei pidä missään tapauksessa sitoutua siihen mihin valtaosa eurooppalaisista kansoista on sitoutunut:

” Sopimuspuolet sopivat siitä, että aseellista hyökkäystä yhtä tai useampaa sopimuspuolta vastaan Euroopassa on pidettävä hyökkäyksenä niitä kaikkia vastaan, ja tämän seurauksena ne sopivat, että jos tällainen aseellinen hyökkäys tapahtuu, kukin niistä harjoittamalla omaa tai yhteistä Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjan 51 artiklan tunnustamaa itsepuolustusoikeuttaan auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta sopimuspuolta tai sopimuspuolia ryhtymällä välittömästi, yksin tai yhdessä toisten sopimuspuolten kanssa, sellaiseen toimintaan, jonka se arvioi tarpeelliseksi, mukaan lukien aseellisen voiman käytön, tarkoituksenaan palauttaa Pohjois-Atlantin alueen turvallisuus ja ylläpitää sitä.

Jokaisesta aseellisesta hyökkäyksestä ja kaikista toimenpiteistä, joihin sen seurauksena on ryhdytty, on ilmoitettava välittömästi turvallisuusneuvostolle. Kyseiset toimenpiteet on lopetettava, kun turvallisuusneuvosto on ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden  palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi. ”

Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjan 51 artiklan tunnustamaa itsepuolustusoikeutta  ja erityisesti sen mahdollistamaan aseelliseen voiman käyttöön suomalaisten enemmistö hyväksyy "periaatteessa",  mutta kuvitellaan, että diplomaattinen voimankäyttö ja kova paheksuminen, on paras mahdollinen suoja kuten käytäntö on (ei ole?) osoittanut.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Paheksunnalla ja julkilausumilla ei voi estää väkivaltaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hitusen ihmettelen otsikon ja tekstin yhteyttä, voisitko avata vähän?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kyllä kansa tietää, suomalaiset ovat paljon älykkäämpiä tässä suhteessa kuin valtaosa eurooppalaisista?

Oletko samaa mieltä?

Tyhmin mahdollinen teko olisi liittyä puolustusosuuskuntaan. Jo ruotsalaisen Augustin Ehrensvärdin sanat jälkimaailmalle olivat, että "seiso tässä, äläkä luota vieraan apuun"

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Olen havaitsevinani sarkasmia asenteessasi.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Matti Villikari osuu kirjoituksessaan jälleen naulan kantaan tyylilajillaan, joka on kuivahko,mutta nautittava sarkasmi.

Suomalaisten logiikka on todella erikoista. YK:n peruskirja kelpaa, mutta lähes samansisältöinen Naton peruskirja ei. YK ei annaturvatakuita, mutta Nato antaisi, jos liittyisimme jäseneksi.

Venäjän kanssa tehtyyn naapuruussopimukseen luotetaan lujasti, paitsi silloin, jos Suomi käyttäisi suvereenille valtiolle kuuluvaa oikeuttaan tehdä itsenäinen päätös sotilaallisesta liittoutumisestaan, "kaivaisi verta nenästään". Silloin Venäjä hyökkäisi välittömästi.

Yya-sopimus, joka käytännössä teki Suomesta Varsovanliiton jatkeen kelpasi mainiosti, mutta jäsenyys demokraattisten maiden puolustusosuuskunnassa olisi kammottava.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Emme me maailman parhaita olla. Olemme yhden ÄO -yksikön edellä Euroopan keskiarvoa. Eron selitetään johtuvan siitä, että talvi on vaatinut taitoa. Mutta olemme silti n. 7 ÄO -yksikköä japanilaisten ja korealaisten perässä.

Matti Simonaho

Sille että "suomalaiset ovat paljon älykkäämpiä" on omat historialliset syynsä; Kaikki epä-älykkyys historiassa on saapunut Suomeen viimeisenä ja lievemmässä muodossa. Siksi Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 artikla antaa Suomelle oikeudet mutta myös vastuun ja velvollisuuden ei pelkästään puolustaa Suomea ja Suomen Kansaa, vaan myös muita maita ja Kansoja.

http://www.mielipiteemme.fi ja oikealla olevista linkeisä Pariisin rauhansopimus 1947.

Toimituksen poiminnat