Matti Villikari

Sitä saa mitä tilaa, vaalit on tulossa

Tämä tulonsiirtoviidakko hämmästyttää.  Hölmöläisten touhua muistuttaa nykykäytäntö; ensin verotetaan niin, ettei tule toimeen omilla ansioillaan ja sitten annetaan avustustusta sen verran, että selviydyt nipin napin.

Mutta onhan se oiva keino saada kansalaiset nöyränä anomaan "omia rahojaan" käyttöönsä.  

Sitten on vielä kysymys hallintokoneistosta.  Kuinka moni sosiaalitukiviranomainen joutuisi työttömäksi, jos avustusten käsittely vähenisi oleellisesti?

Järjestelmä alkoi mennä pieleen siinä vaiheessa kun viranomaisesta tuli lähin omainen.  Yhteiskunnalle siirtyi vastuu omien lasten ja vanhempien hoidosta.  Nyt puhutaan isoin kirjaimin vanhusten huonosta hoidosta. Hoivapalveluita tarjoavat yritykset on leimattu lähes rikollisiksi.  Eivät kunnan  viranomaisetkaan saa puhtaita papereita.  Heidän syntinsä on etteivät osaa tehdä sopimuksia eivät kä valvo niiden noudattamista.  

Entä  oikeat omaiset, eivätkö he huomaa mitään moitittavaa omien vanhempiensa tai lastensa hoidossa?

Jos omaiset ovat delegoineet vastuun yhteiskunnalle, se muistuttaa jo sosialismia missä lapset kuuluvat valtiolla ja vanhukset eivät enää hyödytä valtiota. 

No, sitä saa mitä tilaa, vaalit on tulossa eli taas on mahdollisuus valita miten maa makaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä tiivistelmä sosialistisesta Suomesta, jossa OLLAAN ja KÄYDÄÄN töissä, mutta työntekoa vierastetaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ensin tuosta verotuksesta... Sehän raha menettäisi kokonaan arvostuksensa ellei sitä verotuksella Matiltakin vähennettäisi. Kieltämättä, itsekin olen miettinyt, onko se kohtuullista vallankin jos joutuu käyttämään pääomatulojaan velanlyhennyksiin tai muihin menoihin eikä kykene laittamaan niitä jemmaan vakuutuskuoreen.

Sitten tuosta hoivamallista. Me suomalaiset olemme olleet sikäli tyhmää sakkia, että olemme muuttaneet työn perässä kuka mihinkin ja jättäneet vanhempamme yhteiskunnan kontolle tyhjeneviin maaseutukuntiin. Joku voi olla vielä niinkin typerä, että arvostelee kuntien välistä tasausrahastoa Helsingistä käsin.

Ja se lastenhoito... Lapset työpaikoille mukaan!

Toimituksen poiminnat